/ / Google Анализ за Firebase и Google Анализ v4 - андроид, firebase, google-analytics, google-tag-manager, firebase-analytics

Google Анализ за Firebase и Google Анализ v4 - Android, firebase, google-analytics, google-tag-manager, firebase-analytics

Понастоящем работя по приложението за Androidкойто използва анализ на Google Анализ V4. Това работи добре от няколко години и отчетите за приложенията са достъпни в таблото за управление в интерфейса на Google Анализ.

Сега преминавам към SDK на Firebase за анализи. Не искам да губя данните, които в момента имам в интерфейса на Google Анализ.

Съгласно официалната документация тук https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/firebase/android/, ако използвам Firebase SDK за аналитични данни, след като данните бъдат заснети, тя е налице в таблото за управление както в интерфейса на Google Анализ, така и в конзолата Firebase.

Но съм объркан, защото също чета в друга публикация, че трябва да се интегрираме с Мениджър на маркери на Google, за да направим данните достъпни както в интерфейса на Google Анализ, така и в конзолата Firebase. Android - Мениджър на маркери на Google с Google Анализ и Firebase Analytics

Моите въпроси са:

1) Ако превключа към Firebase SDK, отчетите ми за приложения ще бъдат автоматично достъпни както в интерфейса на Google Анализ, така и в конзолата Firebase?

2) Трябва ли да се интегрирам с Мениджър на маркери на Google, за да направят данните достъпни и за двата интерфейса?

3) Ако изпращам персонализирани събития, използващи Firebase SDK, както следва,

Bundle params = new Bundle();
params.putString(CATEGORY_KEY, "test");
params.putString(ACTION_KEY, event);
params.putString(LABEL_KEY, label);
params.putLong(VALUE_KEY, duration);
mAnalytics.logEvent(EVENT_KEY, params);

ще се появи ли в интерфейса на Google Анализ?

Благодаря предварително

Отговори:

0 за отговор № 1
  1. Да, таблото за управление на Google Анализ за Firebase е в интерфейса на Google Анализ и в конзолата Firebase.
  2. Трябва да използвате GTM, ако изпращате събития към съществуваща собственост на GA - напр. искате да видите един отчет с уеб и мобилни устройства.
  3. Google Анализ за таблото за Firebase, което е в двата интерфейса.