/ / Vyvolanie uložených procedúr SQL Server z SAP HANA - sql-server, uložené procedúry, SAP, hana

Zavolajte SQL Server uložené procedúry z SAP HANA - sql-server, uložené procedúry, SAP, hana

Používame prostredie SAP HANA na pripojenierôznych databáz (SQL Server, Oracle, Teradata). Teraz jeden z našich zdrojov (server SQL jeden) obsahuje veľa uložených procedúr na výpočet prechodných hodnôt. Musíme mať tieto hodnoty aj v systéme SAP HANA a premýšľame o najlepšom spôsobe:

  1. V ideálnom prípade môže HANA zavolať uloženú procedúru SQL a získať späť údaje o výsledkoch, ale nepodarilo sa mi nájsť informácie o tom. Je to možné?
  2. Ďalšou možnosťou je napísať malý program(Java) v systéme HANA, ktorý môže uložiť uloženú procedúru na serveri SQL Server a potom dať dáta späť (buď priamo, alebo uložením je dočasná tabuľka na strane SQL a potom si prečítať s HANA).
  3. Ďalšie nápady?

Má niekto na to návrhy?

odpovede:

1 pre odpoveď č. 1

1 Nemyslím si, že môžete priamo zavolať na externéUložený postup priamo, ale môžete použiť druhú možnosť napísaním java programu, ktorý môže zavolať uloženú procedúru na serveri SQL Server a potom vrátiť dáta.

alebo

Ak je externá uložená procedúra viazaná na webovú službu, atď ... potom z HANA by ste mohli mať službu XS pomocou odchádzajúceho pripojenia, aby ste zavolali túto službu, ktorá bude volat uložený proces.

referencie

Odkaz na výstupné pripojenie


0 pre odpoveď č. 2

Pokiaľ môžete spúšťať dotazy SQL, môžete vidieť, či používate OPENROWSET by pracoval pre vás.

Použitím OPENROWSET s uloženou procedúrou ako zdroj môžete potom konzumovať dáta, ako by to SQL sada riadkov.

SELECT * FROM
OPENROWSET ("SQLOLEDB","Server=(local);TRUSTED_CONNECTION=YES;","exec master.dbo.sp_who")
AS tbl

0 pre odpoveď č. 3

Pomocou vzdialených zdrojov aplikácie SAP HANA Smart Data Integration (SDI) môžete pristupovať / federovať k vzdialeným tabuľkám, zobrazeniam a uloženým procedúram.

Najprv vytvorte vzdialený zdroj a potom zabaľteUložené procedúry vo virtuálnom procese môžu byť vytvorené pomocou webového IDE alebo SQL. Použili by ste príkaz CREATE VIRTUAL PROCEDURE, ako je popísané nižšie.

Vytvorte virtuálny postup pomocou webového IDE

VYTVORENIE VIRTUÁLNEHO POSTUPU prostredníctvom SQL