/ / Priraďte hodnotu premennej [Excel] - Excel, tabuľka google

Priraďte hodnotu premennej [Excel] - excel, google-tabuľku

Vyrábam zoznam základných inventárov pre svoje miestopracovať a chcú uľahčiť budúce vstupy a zmeny. Doteraz som do nášho inventára vložil všetky čísla modelov a zaujímalo ma, ako by som mohol priradiť cenu číslu modelu, aby sa automaticky vyplnil do bunky správne dve bunky. Ja tiež pracujem s asi 50 číslami modelov, takže by to bola zdĺhavá funkcia.
Príklad:
B E
778740 125.99
778739 120.99
778740

Existuje spôsob, ako by mohol byť druhý „778740“automaticky vyplnené? Som úplne nový a môžem tento problém nájsť, hoci viem, že je veľmi jednoduchý a existuje. Aj keby ma niekto mohol prepojiť, bolo by to veľmi ocenené. Ďakujem!

odpovede:

0 pre odpoveď č. 1

Predpokladajme, že vaše hlavičky sú v riadku 1, čísla modeluv stĺpci A a cenách v stĺpci B. V bunke B3 môžete použiť nasledujúci vzorec a pretiahnuť ho smerom nadol, ako potrebujete. Potom, čo vyplníte stĺpec A, niečo zodpovedá vyššie, do bunky vedľa neho sa automaticky zaplní. A inak zostane prázdny, aby ste vedeli, že je na vás, aby ste ho vyplnili (akonáhle to urobíte, vzorec už nebude existovať, takže ak neskôr vyplníte zápas vyššie, mágia je preč).

=iferror(indirect("B" & (1+match(A3,A$2:A2,0))),"")

Funkcia zhody vráti chybu, ak sa nenájde nič, a ifError to vyrieši tak, že ponechá bunku prázdnu. Ak sa nájde zhoda, získame hodnotu z príslušného riadku v stĺpci B.