/ / SSH na wamp server apache / php z podsystému Linux - php, linux, apache, ssh

SSH na wamp server apache / php z podsystému Linux - php, linux, apache, ssh

Snažím sa ssh na môj Wamp Server 3.0.6 inštaláciu na Windows 10 z Linuxový subsystém ale pýta sa mi na heslo. Pokúšam sa robiť mysqldump zo všetkých databáz, ale ja už nemám apache konzolu, takže je treba použiť tento.Aké heslo by to obsahovať.Zkúšal som prázdne heslo, vlastné heslo linuxového subsystému, ale to nie je ten jeden.

Subsystému Linux

tu zadajte popis obrázku

odpovede:

1 pre odpoveď č. 1

Nebudete môcť SSH na WAMPinštalácie. SSH je niečo dostupné v rámci operačného systému (nie je to bežné v systéme Windows, ale v systéme Linux). Takže na vašom systéme Linux máte nainštalovaný SSH server, ktorý vám umožní pripojiť sa cez SSH.

Čo chcete urobiť, je použitie klienta MySQL na stroji Linux na prístup k serveru MySQL, ktorý je spustený na počítači Windows.

Za týmto účelom musíte najprv zabezpečiť, aby bol počítač so systémom Windows otvorený portu 3306 v bráne firewall a aby server MySQL mal používateľ ako "user" @ "%" alebo "user" @ "linux.machine.ip".

Potom môžete na počítači Linux:

mysqldump -u user -p -h windows.machine.ip database > backup.sql

Vzhľadom na to sa pravdepodobne bude pre vás jednoduchšie spustiť tento príkaz na počítači so systémom Windows:

mysqldump -u root -p database > backup.sql

Nepoužíval som WAMP už roky, ale klientský softvér MySQL je v niečom ako wamp / bin / mysql, pozrite sa na mysqldump.exe a z tohto priečinka môžete spustiť príkaz uvedený vyššie v príkazovom riadku.

Pretože nemusíte nakonfigurovať vzdialený prístup k serveru MySQL zo systému Windows, potom môžete len SFTP do schránky Linux a nahrať súbor alebo SCP na skopírovanie súboru z Windows na Linux.

Pokiaľ ide o predvolené heslo pre vašu MySQL inštaláciu, malo by to byť root bez hesla, ale majte na pamäti, že server MySQL potrebuje užívateľský účet so vzdialeným prístupom.

Tiež, ak spustíte túto linuxovú schránku vo VMokienko Windows, pozrite sa na akcie Samby, ako by ste mohli zdieľať systém súborov Linux so systémom Windows, uľahčili by ste skopírovať veci späť a štvrté.