/ / mysql_connect () chybové hlásenie - php, mysql, apache

mysql_connect () chybové hlásenie - php, mysql, apache

Nainštaloval som Apache2.2 a potom nainštaloval PHP5.4.8. Nemôžem dostať svoje nové .php súbor načítať v prehliadači, pretože to stále dáva mi chybu Fatal error: Call to undefined function mysql_connect(), Keď načítam test.php súbor, ktorý má len toto: <?php phpinfo(); ?> Vracia stránku, ktorá zobrazuje informácie o PHP, ale kde by sa zobrazovali moduly MySQL, ktoré sa zobrazujú mysqlnd, Čo je to? Tiež som prešiel php.ini súbor a nekompatibilné riadky pre integráciu MySQL, ako aj editovanie súboru Apache2.2 httpd. Má niekto nejaké odpovede na to, prečo MySQL nefunguje? Vďaka vopred.

Tiež som vyskúšal veľa riešení z tejto webovej stránky, rovnako ako mnoho vyhľadávaní Google. Nemôžem na to prísť. :-(

odpovede:

3 pre odpoveď č. 1

1) Pozrite sa MySQL API, Odporúča sa používať mysqli rozšírenie.

2) Podľa Ďalšie zmeny rozšírení, rozšírenia MySQL mysql, mysqli a PDO_mysql použitie mysqlnd ako predvolenú knižnicu.
Citácia od MySQL Native Driver - mysqlnd miesto:

Hoci MySQL Native Driver je napísaný ako rozšírenie PHP, je dôležité poznamenať, že neposkytuje nové API pre programátor PHP. Programátor API pre pripojenie k databáze MySQL poskytuje MySQL rozšírenie, mysqli a PDO MYSQL, Tieto rozšírenia môžu teraz využívať služby MySQL Native Driver na komunikáciu s MySQL Serverom. Z tohto dôvodu by ste nemali myslieť na MySQL Native Driver ako API.

To znamená, že mysqlnd rozšírenie neexportuje žiadnu funkciu, ktorú môžete použiť vo svojich skriptoch, ale funguje ako most medzi kódom a jedným z kódov mysql, mysqli, pdo_mysql rozšírenie.

Spomenuli ste to phpinfo() ukazuje iba mysqlnd. Skutočnosť, že neuvidíte časť s názvom MySQL tam to znamená mysql rozšírenie nie je povolené (komentované) v php.ini (Windows) alebo váš php nie je kompilovaný s podporou mysql (Linux). Ďalšie podrobnosti o inštalácii rozšírenia MySQL sú tu.


0 pre odpoveď č. 2

Aký je váš operačný systém?

Ak chcete mať úspešné pripojenie MySQL, mali by ste:

  • Nainštalujte MySQL Server
  • Nakonfigurujte PHP tak, aby používalo správnu soketu mysql: (v php.ini hľadajte mysql.default_socket - ukážte na mysql server).
  • Reštartujte webový server - Apache