/ / PHP / MySQL prioritu pripojenia k databáze? - php, mysql, štatistiky

PHP / MySQL databáza prioritu pripojenia? - php, mysql, štatistiky

Mám výrobnú databázu, kde sa používaštatistiky. Táto databáza je zodpovedná za mnoho ďalších vecí (nielen štatistické výpočty). Používam php na periodické rozširovanie rôznych rozlíšení (deň, týždeň, mesiac, rok) zaujímavých štatistík v koreňoch diktovaných rezolúciou.

Aplikácia php, ktorú som napísala, "dokončí" svojudáta, keď je spustená, tak, aby vypočítal všetky štatistické údaje pre rozlíšenie a obdobia od posledného spustenia. Toto je užitočné, ak chceme tento problém vypnúť, aby sme mohli problém s výkonom databázy odstrániť, pretože môžem ho znova zapnúť a nechať ho kompletne sada údajov nezávisle od frekvencie spustenia skriptu (cron môže byť presunutá z denného na týždenný atď.).

Problém, ktorý mám, je výpočty súpomerne intenzívne a riadiť QPS výrobného databázového servera hore. Existuje spôsob, ako nastaviť "prioritu" na konkrétne pripojenie do databázy tak, aby sa tieto výpočty používali len "mimo cyklov"?

Možno správnou odpoveďou by bolo zopakovať tabuľky, na ktoré pracujem, do inej databázy štatistických údajov, ale bohužiaľ nemám k dispozícii prostriedky na pokus o takúto vec (zatiaľ).

Ďakujeme vopred za akúkoľvek pomoc, robiť si srandu z

odpovede:

5 pre odpoveď č. 1

low_priority_updates by mali robiť presne to, čo potrebujete.