/ / Vysoko výkonný webový databázový server s MySQL, Sfinga, Nginx, PHP-FPM, Memcached a Redis - php, mysql, nginx, redis, sfinga

Vysoko výkonný webový databázový server s MySQL, Sphinx, Nginx, PHP-FPM, Memcached a Redis - php, mysql, nginx, redis, sphinx

Nainstaloval som databázový server web + pomocou nasledovného (videl som ich v návode) - kombinoval som ich s Yii a funguje perfektne:

sudo apt-get install nginx php5-fpm php5-memcached php5-mysql php5-redis redis-server mysql-server-5.5 mysql-client sphinxsearch
sudo pecl install -Z igbinary

Teraz chcem oddeliť webový server od databázového servera. Môže niekto potvrdiť, je to správna konfigurácia?


Webový server:

sudo apt-get install nginx php5-fpm php5-memcached php5-mysql php5-redis redis-server mysql-client
sudo pecl install -Z igbinary

Databázový server:

sudo apt-get install mysql-server-5.5 sphinxsearch

Pýtam sa, pretože na mnohých príručkách sa hovorí, že Redis je v skutočnosti server na ukladanie do databázy, ale v tomto prípade sa zdá, že ho používam iba pre PHP.

odpovede:

0 pre odpoveď č. 1

Áno, Redis je databázový server v pamäti.

Vaša konfigurácia môže byť správna, naozaj záleží na tom, ako vaša aplikácia funguje a ako nakonfigurujete svoje pripojenia.

Pozrime sa na to takto: MySQL je tiež databázový server a vy ho tiež používate iba pomocou svojej PHP aplikácie, však? To isté platí pre Redis. Rozhodnutie, kam umiestniť Redis, je skutočne na vás. Môžete ho umiestniť na ktorýkoľvek server, pokiaľ je vaša aplikácia nakonfigurovaná tak, aby používala tú správnu, kdekoľvek sa pokúša hovoriť s MySQL a / alebo Redis.

Je však bežné udržiavať Redisv blízkosti aplikácie, pretože má priniesť výsledky čo najrýchlejšie a mať ich na rovnakom serveri ako vaša aplikácia vám môže ušetriť režijné náklady TCP / IP, ktoré by spôsobili rozhovory s iným serverom.