/ / django: Generické zobrazenia bez šablón - python, django, oop

django: Generické zobrazenia bez šablón - python, django, oop

AFAIK potrebujete šablónu na použitie generických zobrazení v django.

Existuje nejaká cesta alebo aplikácia tretej strany na použitie bežných zobrazení bez šablón HTML?

Milujem rozhranie admin django, pretože ho môžete používať a nakonfigurovať bez písania HTML.

Dávam prednosť objektovo orientovanému spôsobu, ktorý sa používa v admin django na prispôsobenie. Vo väčšine prípadov môžete zostať v peknom pythonovom kóde bez súborov HTML / šablóny.

aktualizovať

Správca django používa šablóny. To je pravda. Ale každý používa rovnaké a overené šablóny z django.contrib.admin. S generickými názormi si každý píše svoje vlastné šablóny. Myslím, že to je nevýhoda a strata času. Dobré a rozšíriteľné predvolené šablóny by boli pekné.

Myslím, že niekto už má všeobecný zobrazovací systém pre django, kde stačí použiť šablóny, ak chcete zmeniť predvolené. Nemohol som však nájsť takúto aplikáciu pomocou svojho obľúbeného vyhľadávacieho nástroja.

odpovede:

1 pre odpoveď č. 1

Šablóny potrebujú HTML. Ak chcete byť generický, používam základnú šablónu a potom pre každý model a CRUD-operáciu čiastočný, ktorý má objekt alebo zoznam objektov a presne vie, ako vykresliť tento model. Bloková notácia je tiež vhodná na usporiadanie obsahu HTML.

Avšak, napísať štandardizované rozhranie ako admin je veľa práce a nie je vhodné pre Frontend.

Z môjho miesta Vantage použite TemplateTags a -Filters, Blocks, Používajte čiastočky kdekoľvek môžete a štandardizujte premenné, ktoré prenášate do šablóny.

To vám dáva veľmi pripojiteľný systém šablón, kde môžete znovu použiť množstvo HTML kódu.