/ / Google Maps SDK Geocoding - Android, google-maps, google-play-services, google-geocoder, google-geocoding-api

Google Карти за геодезия на SDK на Google Карти - андроид, google-maps, google-play-services, google-geocoder, google-geocoding-api

Проблем:

Проблемът е, че Android е вграден Geocoder бекенда варира между вилиците на AOSP и реализациите на IGeocodingProvider, За по-голяма съгласуваност би било по-добре да използвате приложния програмен интерфейс (API) за географско кодиране на Google Карти. В моето търсене не намерих начин да направя геокодиране със комплекта за разработване на софтуер за Google Play SDK.

Има API за Geocoding REST, но бих изгубил възможността да огранича клавиша API на моето приложение за Android.

Въпрос:

Има ли комплект за разработване на софтуер (SDK) за Google Карти за географско кодиране, който трябва да може да ограничи клавиша API?

Отговори:

1 за отговор № 1

За съжаление, приложният програмен интерфейс (API) на Google Карти за Android, включен в комплекта за разработване на софтуер за Google Play, няма собствен Geocoder, който може да се използва с API ключ с ограничения за приложението за Android.

Заявката за функцията бе създадена през 2013 г., но изглежда, че Google не е определил висок приоритет за тази задача. Можете да видите заявката за функция и да я означите със звезда в проследяващия елемент на Google:

https://issuetracker.google.com/issues/35823852

Понастоящем единствената алтернатива на вградения в Geocoder Android е API за REST Java клиентска библиотека за уеб услугите на API на Google Карти , което улеснява интегрирането на Geocoding REST API с Java код, обаче ключът API в REST API може да бъде ограничен само от IP адрес:

https://developers.google.com/maps/faq#keysystem

За да приложите IP ограничение, ще трябва да го направитедобавете междинен сървър, който ще изпраща заявки за уеб услуги до Google и ще предава отговори обратно на мобилното ви приложение. В този случай можете да защитите API ключ от IP адреса на вашия сървър.