/ / Как да интегрираме библиотеката с Matlab кода с Android? - андроид, MATLAB, бурканче

Как да интегрираме библиотеката с кода на Matlab с Android? - андроид, MATLAB, бурканче

Имам алгоритъм и друг код, който е в MATLAB и искам да го използвам в моето приложение за Android.

Как мога да направя това?

  • Мога ли да направя бурканче от MATLAB за употреба с Android?
  • Трябва да направя нещо друго?

Отговори:

13 за отговор № 1

Ако имате допълнителен продукт, MATLAB Builder JA за Java, можете да създадете файл .jar от вашия MATLAB код.

Както и да е .jar файла изисква MATLAB Compiler Runtime (свободно разпространяващ се компонент, който получавате с MATLAB Compiler и MATLAB Builder продукти). MCR има много по-голям отпечатък, отколкото е подходящ за типичното Android устройство (това е като копие на самия MATLAB, без потребителския интерфейс).

Бихте могли да мислите и за двамата

  1. Пускане на MATLAB .jar файла отдалечено на сървър и прикачване на приложението ви към него или
  2. Вместо да използвате продуктите на MATLAB Compiler и Builder, използвайте MATLAB Coder, която ще преобразува подмножество от MATLABезик директно в C код. Този код C не изисква MCR и може да се компилира, за да се изпълнява директно на Android. Уверете се, че вашият MATLAB алгоритъм попадне или може да бъде изразен в съответната подгрупа на езика MATLAB.

Редактиране: От R2015a, функционалността от MATLAB Builder JA за Java е заменена с нов продукт, MATLAB Compiler SDK.


3 за отговор № 2

Аз съм разработчик на Addi. http://addi.googlecode.com Ади бързо се превръща в пълно пристанище на Октава(който е инструмент с отворен код, използващ синтаксис на Matlab). Addi ще има намерение за други приложения да го използват като свои математически двигатели или за проектиране на двигатели. Така че, ако можете да стартирате кода си на Octave, много скоро ще можете да го стартирате на Android.


2 за отговор № 3

Нова функция в Matlab 2014a:

http://www.mathworks.com/help/simulink/samsung-galaxy-android-devices.html

Вече можете директно да инсталирате (ограничен набор от) модели на Samsung устройства Android, и това трябва да работи действително на всяко устройство с Android.


1 за отговор № 4

Единствената ни опция е да получите C код от M код MATLAB Coder която генерира самостоятелен код C и C ++ от MATLAB® код. Той поддържа само някои подмножества от всички функции на Matlab, поради което може да не е подходящ за вашите нужди.

С код C можете да го компилирате, използвайки NDK. MATLAB Compiler не е опция тук.


0 за отговор № 5

Можете да конвертирате MATLAB код в Python и след това използвайте Python код в Android. Има много инструменти за да извършите това превръщане. Python върви добре с Android от matlab.


-1 за отговор № 6

Имате 2 опции,

  1. Създайте JAR и включете в Java приложение и започнете да го използвате. (Не съм тествал това, като създадох JAR извън Eclipse)

  2. Можете да кодирате едно и също нещо в C и да използвате Android NDK, за да го обработвате. (Това ще бъде по-бърз и по-безопасен начин)