/ / Търсене на Django-haystack с whoosh връща „Няма резултати“, отстраняване на грешки неуспешно

Търсене в Django-haystack с кош се връща "Няма резултати" отстраняване на грешки неуспешно - django, django-haystack, whoosh

Аз съм нов в Django и Haystack. Направих всичко, предложено на страницата "Първи стъпки" на документацията за Haystack и на страницата за отстраняване на грешки, но не виждам къде е грешката ми. sqs.count() връща 0, въпреки че rebuild_index изглежда, че работи, като дава правилния брой записи в индексираните таблици и произвежда индексни файлове в whoosh_index директория.

search_indexes има необходимите text = линии, имам search_sites.py, промених настройките.py и urls.py и имам [model_name] _text.txt файлове в правилната директория.

Ние работим на университетски сървър, където ниетрябваше да актуализирате Django за работа с Haystack, след като инсталирахме Haystack, защото осъзнахме, че е несъвместима версия (1.1 не 1.5) - може ли старият Django да се е объркал с инсталацията на Haystack?

Отговори:

3 за отговор № 1

Следният код ще ви покаже какво е индексирано - заменете с правилния път за вашата настройка.

from whoosh.index import open_dir
ix = open_dir("<yourapp>/whoosh_indexes")
from pprint import pprint
pprint(list(ix.searcher().documents()))

Ако това не пропусне никаква светлина, ще трябва да публикувате повече подробности за кода си, особено за search_indexes.py


0 за отговор № 2

Това може да изглежда очевидно, но имах същата грешка и четене от http://django-haystack.readthedocs.org/en/latest/debugging.html Открих, че използвах грешно име на атрибута за върнатите обекти.

   ensure that {{ result.object.title }} corresponds to your model field
for instance I had name as the model filed but kept wondering why I didn"t get results.
I had to change to {{ result.object.name }} to list my results

името е необходим атрибут. Надявам се това да помогне на някой.