/ / Nginx и Джанго на Dotcloud - django, nginx, dotcloud

Nginx и Джанго на Dotcloud - django, nginx, dotcloud

Понастоящем имам приложение, което използва djangoда служат на всичко. Той работи чудесно, но наскоро имахме нашия сайт redone в angular.js и не искам да използвам django, за да служа на действителните html страници (искам просто да използвам nginx за това), но искам django да служа на някои връзки за приложния програмен интерфейс (API), който създадохме за използването на ъгловия код.

Възможно ли е за мен, в едно и също приложение, да конфигурирам nginx, за да обслужвам някои статични файлове за конкретни URL адреси и да го изпращам да изпраща други URL адреси за django да служи?

Искам nginx да служи на моята index.html страница е заявка идва в wwww.example.com, но ако искане за example.com/api/login/ идва в, искам, че ще бъдат обработвани от django. Възможно ли е това?

Отговори:

4 за отговор № 1

Да, можете да направите това, което търсите, виепросто трябва да добавите nginx.conf към вашия проект и след това да определите кои URL адреси искате nginx да се показват и кои искате django да служат, по подразбиране те всички ще отидат в django, така че просто трябва да определите кои искате да се обслужва от nginx.

Ето един пример за сервиране на статични файлове от nginx, можете да използвате това като ръководство за да направите това, от което се нуждаете.

location /media/ {
root /home/dotcloud/data ;
}
location /static/ {
root /home/dotcloud/volatile ;
}