/ / iOS8: Как да показвате синята лента "Използвайки местоположението си" с "requestAlwaysAuthorization" - ios, ios8, core-location, cllocationmanager

iOS8: Как да показвате синята лента "Използвайки местоположението си" с "requestAlwaysAuthorization" - ios, ios8, core-location, cllocationmanager

Как се регистрира приложение за услуги за местоположение във фонов режим и услуги за местоположението за промяна на значението, т.е. използване requestAlwaysAuthorization, и да получите Синята лента, за да предупредите потребителя, че може да поиска да сложи край на дейността си?

Според документацията на Apple използва requestWhenInUseAuthorization:

Системата показва индикатор за местоположение-услуги в лентата на състоянието, когато приложението ви се движи на заден план с активни услуги за местоположението.

Въпреки това,

Приложенията не могат да използват никакви услуги, които автоматично подновяват приложението, като наблюдение на региона или значителна услуга за промяна на местоположението.

Ограничението върху requestWhenInUseAuthorization изглежда тежък (не може да бъде възстановен, ако бъде убит от операционната система).

Може ли приложение да извика и двата метода за упълномощаване?

Необходимо ли е ап да се откаже да бъде възобновявано от значителни услуги за промяна на местоположението, за да се види Blue Bar?

Тук ли липсва нещо очевидно?

(Подобен въпрос е Синият банер "Изглежда, че приложението ви използва местоположението ви" не се показва след излизането от приложението ми, Други въпроси изглежда искат да се отърват от банера.)

Отговори:

0 за отговор № 1

Синята лента се показва само когато активирате актуализации на местоположението на заден план и поискате разрешение за използване в iOS 8.

Blue bar “is Using Your Location” appears shortly after exiting app

Звукът като мениджър на местоположението може да спре незабавно, така че синият бар ще се появи, докато мениджърът на местоположението не спре напълно. Или може би това е само грешка.