/ / CSS hover за blackberry, но не iphone? - iphone, css, blackberry, мишка

CSS мишката за къпина, но не iphone? iphone, css, къпина, mousehover

Im мобилен оптимизиране на сайта и Ive направи flyoutменю. Ive деактивира промяна на цвета на бутона на менюто на: hover. Направих това, тъй като iPhone смята, че последното кликване е запазило псевдокласа.

Сега обаче тествам на blackberry и те имат курсора на работния плот и така ще се възползват от променящия се цвят на мишката върху мишката.

Възможно ли е да деактивирате задържания цвят заiPhone, но не и за blackberrys? По-общо казано, има ли начин да имаме цвят за навъртане само за устройства, които не са с докосване на екрана, като например къпини, тъй като само те наистина могат да преминат през мишката. Благодаря

Отговори:

0 за отговор № 1

Това отговаря на първата част от въпроса ви. Опитайте се да използвате Modernizr и след това да добавите тест appleOS.

Modernizr.addTest("ipad", function () {
return !!navigator.userAgent.match(/iPad/i);
});

Modernizr.addTest("iphone", function () {
return !!navigator.userAgent.match(/iPhone/i);
});

Modernizr.addTest("ipod", function () {
return !!navigator.userAgent.match(/iPod/i);
});

Modernizr.addTest("appleios", function () {
return (Modernizr.ipad || Modernizr.ipod || Modernizr.iphone);
});

От там можете да добавите клас към тялото, ако той е iOS и да приложите класовете hover само за устройства, които не са с iOS.

В идеалния случай бихте могли да използвате само тялото на "notouch"клас, който Modernizr добавя към браузъра, който не поддържа докосване, но според моя опит не добавя този клас към браузърите на Blackberry, дори ако устройството не поддържа докосване. Кажете ми, ако откриете различно!