/ / CLLocationManager работи ли без интернет? iphone, ipad, cllocationmanager

Дали CLLocationManager работи без интернет? iphone, ipad, cllocationmanager

Глупав въпрос !! Въпреки че искам да знам, че е възможно CLLocationManager да работи без интернет ?????

т.е. iPhone не е свързан с интернет изобщо

Отговори:

11 за отговор № 1

Отговорът на iPhoneiPadDev е леко погрешен: докато понякога мениджърът на местоположението ще се провали, може да работибез мрежова свързаност. Ако искате да видите това сами, отидете на шофиране някъде с ужасно или несъществуващо клетъчно приемане: GPS все още ще работи.

То много зависи от околната средасъстоянието около вас и устройството, което използвате. iPod Touch и някои iPads не разполагат с GPS и разчитат на точки за достъп до WiFi, за да определят данните за местоположението си. Ако нямате достъп до мрежата CLLocationManager ще върне невалидно местоположение.

iPhones и 3G iPads правя имате GPS, така че може да получите подходящо място, което се връща. въпреки това, те използват A-GPS (асистирана GPS), която използваинформация от мрежата, за да позволи по-бърза GPS заключване. Ако не разполагате с интернет връзка, GPS чипът може да отнеме известно време, за да получи сигнал и да осигури точна локация: точността може да бъде изключена, ако сте на закрито или не виждате небето.

Важен момент: CLLocationManager може и ще ви върне местоположенията, дори и да нямаса налице: координатите обаче ще бъдат невалидни. Важно е да тествате местоположенията, които се връщат, и да сте сигурни, че те са правилни, преди да ги използвате.


4 за отговор № 2

Да работи, ако услугите за местоположение са активирани в настройките на терминала. Няма нужда от интернет връзка.