/ / създаване на радио интерфейс с помощта на Java swing gui - java, swing, потребителски интерфейс, радио, paintcomponent

създаване на радио интерфейс, използващ java swing gui - java, swing, потребителски интерфейс, радио, paintcomponent

Аз съм в групово задание в университета, който провежда курса на swing GUI и се нуждая от няколко съвета.

Трябва да разработя и внедря потребителски интерфейс, който представя следното по-долу, плъзгача на тунер тунер и всичко останало.

но нямам представа откъде да започна, забележете, че този образ не е бил предоставен от лектора, а от други студенти в групата и са доста неподатливи към начина, по който изглежда.

Най-големите ми проблеми са копчетата и тунера.

Всяка идея ще бъде много ценена.

въведете описанието на изображението тук

Отговори:

2 за отговор № 1

Трябва да напишете свой собствен клас Knob, за да се справите с това. Можете да започнете с персонализиран изтеглен компонент, базиран на JButton, Тунерът обаче трябва да бъде начертан на a JPanel отделно. Ще има много потребителски код, който ще бъде реализиран. Късмет :-)

Ще трябва да разгледате:

  1. JPanel и е paintComponent(Graphics g) метод
  2. JButton и е paintComponent(Graphics g) метод
  3. Graphics2D клас.

За копчето можете да започнете с персонализирано изчертано изображение, базирано на JButton actionPerformed() метод за него, и Graphics2D.rotate() то. Проектирайте го с модел MVC, където можете да зададете ъгъла на въртене и да го завъртите с paintComponent(), Това ще определи необходимото калибриране за модела.

За тунера обаче можете да започнете с фон, базиран на .png, и правоъгълник, който може да се движи, използвайки методи от Graphics2D. Това ще бъде свързано с модела Радио-тунер.

Трудно е да се обяснят с думи. Но мисля, че разбираш.

Късмет.