/ / Как да се работи с NPM на Linux - linux, node.js, npm

Как да накарам NPM да работи на Linux - linux, node.js, npm

Използвах node.js и npm на Windows за известно време и всичко работи добре, докато се опитах да направя същото нещо на Linux.

Моята цел:

Използвайте node.js заедно с npm на linux.

Това, което направих:

Изтеглих файла tar.gz от възел.js и го разопаковах. Имам папка (която разопакова tar.gz) и предполагам, че това е така, изглежда, че просто трябва да стартирам "възел" файл от node.js / bin / папка, за да изпълнявам javascript файлове.

Никога не съм мислил за това какво "наистина е, на Windows аз просто ще тичам cmd от xampp, напишете npm инсталирате и всичко ще работи добре. Намерих някаква връзка към файла npm-cli.js в същата папка, където е файлът "node". Предполагам, че това, което е било "npm install ..." сега е "node npm install ...", тъй като това е js файл.

Аз съм объркан за това къде точно са пакетитетрябва да се инсталира. Има няколко папки node_modules и когато стартирам node npm инсталирате лентата за напредъка се появява и се забива веднага, нищо не се случва.

Така че имам 2 проблема

  • как да се получи npm работа?
  • къде е тази папка "node_modules"?

Аз съм гледал някои уроци, но няма "./configure" файл, да инсталирате и т.н. не работи.

Аз съм нов за Linux, така че вероятно правя някои очевидни грешки. Може ли някой да ми обясни това?

Отговори:

1 за отговор № 1

За разработка на Linux или OSX предлагам да използвате NVM вместо да получите двоични файлове. Linux и OSX са малко по-различни от Windows в известен смисъл, че не винаги трябва Инсталирай програми като съставени сами бинарни са обикновено достатъчно.

За да инсталирате, отворете терминал и поставете:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.31.0/install.sh | bash

рестартирайте терминала, за да сте сигурни, че отново сте заредили конфигурацията или източника на вашата конфигурация, след което стартирайте:

nvm install v5.7.0
nvm alias default v5.7.0

И вие сте готови!