/ / Мога ли да използвам виртуални хостове AND localhost в MAMP? - мако, апач, мам

Мога ли да използвам виртуални хостове AND localhost на MAMP? - мако, апач, мам

Имам моята MAMP настройка работи с виртуални хостовеи това е страхотно.Единственият проблем, който имам е, че localhost не работи, докато виртуалните хостове са активирани. Не можах да разбера дали това нормално поведение или не. Мога ли да накарам местните и виртуалните хостове да работят с MAMP?

Отговори:

0 за отговор № 1

Да, това е възможно. Това ще трябва да се добави към vhosts, но не може да бъде добавено точно като всяко друго ... то трябва да бъде конфигурирано така, че да е по подразбиране vhost. За да постигнете това, трябва да настроите конфигурацията на apache, за да позволите на vhosts (предполагам, че вече сте се погрижили за това).

Вашият конфиг Vhosts се нуждае от няколко неща, преди да започнете да въвеждате Vhosts, за да може localhost да работи. първо а NameVirtualHost директория, след това майстор vhost (your localhost),следвани от вашите редовни vhosts. Apache ще се опита да съвпадне с предоставения хост срещу всички имена на vhosts и когато не успее, ще изпълни вашето vhost по подразбиране (което е вашето първо изброени vhost) по подразбиране. За да постигнете това, препоръчвам да промените 3 файла: etc/hosts, apache.conf и vhosts.conf.

Във файла за хостове дадете на устройството си име, различно от localhost, на първия ред, където то се задава 127.0.0.1 да се localhost:

Силите

127.0.0.1 localhost  puededev

след това във вашия apache.conf, променете директорията на сървъра си, за да съответства на новото име на хоста. Това обикновено е настроено на 127.0.0.1 или localhost, и обикновено последвано от блок директория директория с някои настройки за разрешения

apache.conf

ServerName puededev

Сега във вашите vhosts ще зададете конфигурацията NameVirtualHosts и вашият виртуален хост по подразбиране, последван от вашите други vhosts:

vhosts.conf

NameVirtualHost puededev
Listen 80
Listen 8080
# list out any other ports you are using

<VirtualHost localhost:*>
ServerAdmin webmaster@example.com
ServerName localhost
DocumentRoot /home/usr/mamp/htdocs
<Directory /home/usr/mamphtdocs>
order deny,allow
Allow from 127.0.0.1
Allow from ::1
</Directory>
</VirtualHost>

Също така е възможно да се използва каквото и да е конфигурациякоито използвате сега, и да създадете псевдоними на различни приложения, които ще работят на разстояние от виртуални хостове. това е начинът, по който phpmyadmin се изпълнява с MAMP и ще забележите, че все още можете да използвате localhost / phpmyadmin като достъпен път, въпреки че е вероятно да получите забранено / нямате достъп до грешка, когато просто използвате localhost/ в момента.

Псевдонимите ще зависят от това дали вашата инсталация е настроена да управлява псевдоними във външни файлове, но винаги можете да дефинирате псевдоним в apache.conf, Вероятно ще използвате този метод, ако искате да направите нещо подобно localhost/sampleapp вместо на http://sampleapp/

Alias /sampleapp /path/to/sampleapp
<Directory /path/to/sampleapp>
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

сега отидете на: http://localhost/sampleapp