/ / Paypal почивка API фактуриране споразумения webhooks - paypal, paypal-абонаменти, paypal-rest-sdk, paypal-webhooks

Paypal почивка API таксуване споразумения webhooks - paypal, paypal-абонаменти, paypal-rest-sdk, paypal-webhooks

Така че интегрирам Paypal Rest API с моя сайт django, за да мога да представя абонаментно базирано таксуване, досега всичко върви чудесно.

Имам интерфейс за платежни планове, споразумения за фактуриране, история на транзакциите и всичко, за да създавате и активирате споразумения за фактуриране и т.н.

Но имам нужда от начин да бъда уведомяван за таксуванеспоразумението се анулира или се плаща за споразумение за таксуване, така че въпреки че webhooks ще бъде начин да отида за това, но аз не съм 100% сигурен, че webhooks работа за фактуриране споразумения?

Може ли някой да предложи начин да проследя плащанията, направени за споразумения за фактуриране или друг метод?

Отговори:

2 за отговор № 1

Това може да не се покрива от известието на paypal за webhooks.Можете да го пробвате в sandbox и да видите дали получавате уведомление за webhooks. Или можете да използвате IPN, трябва да можете да получавате IPN известия.


2 за отговор № 2

Мога да потвърдя, че когато се извършва повтарящо се плащане, едно от тях се съобщава чрез webhook събитие PAYMENT.SALE.COMPLETED, както е описано тук: https://github.com/paypal/PayPal-Python-SDK/issues/132#issuecomment-261374087

JSON структурата на събитието за webhook:

{
...
"resource": {
...
"billing_agreement_id": "I-38097XVV6XVU"
...
}
...
}

Списък на всички имена на събития можете да намерите тук: https://developer.paypal.com/docs/integration/direct/webhooks/event-names/


0 за отговор № 3

На този етап изглежда, че уеб хокетите не са правилният начин за въвеждане на Paypal повторни плащания. Това е скорошна нишка на Github, където можете да видите как работният поток може да бъде: https://github.com/paypal/PayPal-REST-API-issues/issues/105

Отговорът му е от един от PayPal разработчиците. Може би трябва да използваме IPN, докато разработката на webhooks бъде завършена.