/ / Работа с capybara с nginx - ruby-on-rails, nginx, краставица, bdd, capybara

Пускане на капибара с nginx - рубинка върху релси, nginx, краставица, bdd, capybara

Възможно ли е да се изпълнява capybara с nginx и пътник? вместо това или webrick? Capybara се инсталира с краставица в приложение за релси.

Отговори:

6 за отговор № 1

Лесно е - единственото нещо, което трябва да направите, е да го направитепреминете си ум - нито capybara, нито краставица не са обвързани с местната среда, можете да тествате приложение, което се намира в интернет и няма да се интересува от него - дори можете да тествате google.com, ако искате.

За вашия конкретен проблем ще трябва да зададете

Capybara.run_server = false
Capybara.server_port = 8000 # or whatever port is your instance of nginx is configured to serve
Capybara.app_host = "http://www.google.com" # if your instance is running on remote machine, else just drop it and capybara will use localhost

Можете лесно да контролирате рестартирането на вашето приложение с помощта на кукички за краставици, можете да го конфигурирате да се рестартира преди всеки тест или преди теста. (Виж краставица wiki) В рамките на куката ще трябва да издадете FileUtils.touch tmp/restart.txt команда. Същото се отнася и за базата данни - можете ръчно да настроите куката, за да го отрежете, когато е необходимо (вж database_cleaner скъпоценен камък)