/ / Mikrodáta: prechod z mikroformátov na schema.org (príklad označovania správ hAtom?) - html, html5, microdata, schema.org, microformats

Mikroúdaje: prechod z mikroformátov na schema.org (príklad hAtom news markup?) - html, html5, microdata, schema.org, mikroformáty

POZADIE

Používam to mikroformáty za posledných 5 rokov. Prechádzam na schema.org prístup pre všetky nové stránky, pretože je to - IMHO - lepšie oddelenie štýlu a meta informácií.

Okrem toho všetky hlavní poskytovatelia vyhľadávania prijali a teraz plne podporujú schému.org prístup k mikrodatám. Bol to celkom bezbolestný proces nájdenia ekvivalentov väčšiny objektov mikrodat, t. J. HCard, hCalendar atď., Systémom schema.org a som nadšený z ďalších možností.

OTÁZKA

  1. Hľadám jasné príklady označeniav hAtom / hNews (hFeed) môže ma niekto nasmerovať správnym smerom / dať nejaké tipy ako Hľadal som, ale doteraz nebol úspešný. Na adrese schema.org I nevidím jasný ekvivalent.
  2. Máme tento šikovný generátor značiek http://schema-creator.org/ pre; Osoba, produkt, udalosť, organizácia, film, kniha a recenzia, ale videl niekto nástroj na vytvorenie prirážky schema.org variant hFeeds.

odpovede:

1 pre odpoveď č. 1

otázka 01: Creativeworks -> Blog je ekvivalent schémy k hatomu. netuší, či to už niekto použil alebo o tom napísal.

Rád by som vedel, čo so schémou.org je lepšia v oddelení obáv od mikroformátov? schema.org obsahuje v prvku body meta prvky. mikroformáty sú triedy html a ako také natívne podporujú separáciu. tiež každý hlavný poskytovateľ vyhľadávania už poskytoval pokrytie mikroformátmi a nezmenšilo sa to. zvedavé, som.


1 pre odpoveď č. 2

Musíte zvoliť typ stránky, napríklad http://schema.org/Blog a potom pridajte článok / blogposts http://schema.org/BlogPosting

Tu je a veľmi jednoduché príklad:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Blog">
...
<article  itemprop="blogPost" itemscope itemtype="http://schema.org/BlogPosting">
...
</article>

<article  itemprop="blogPost" itemscope itemtype="http://schema.org/BlogPosting">
...
</article>
</div>

Snažil som sa to implementovať do témy WordPress, možno vám môj kód pomôže: https://github.com/pfefferle/SemPress/