/ / Android MediaPlayer.setVolume (0,0) не заглушава звука на видеоклипа - Android, медиен плейър, гледане на видео

Android MediaPlayer.setVolume (0,0) не заглушава звука на видеоклипа - Android, мултимедиен плейър, гледане на видео

Трябваше да заглуша обема на видеоклипа, когато имаше аудиоиграе във фонов режим (в едно и също приложение). Но когато се опитам да настроя силата на звука на медийния плейър в видеообекта.получаването на обратна връзка за видеоклип, няма никакъв ефект върху заглушаването на видеоклипа.

//muteVolume is a boolean that is true if a background audio is playing, otherwise false

videoView.setOnPreparedListener(new MediaPlayer.OnPreparedListener()
{
@Override
public void onPrepared(MediaPlayer mediaPlayer)
{
float volumeValue = ((muteVolume) ? 0.f : 1.f);
mediaPlayer.setVolume(volumeValue,volumeValue);
videoView.setZOrderOnTop(false);
videoView.start();
}
});

Това работи върху таблета Samsung GT, докато не работи на някои устройства с Android.

Не мога да задам силата на потока в приложението си, защото в самата моя приложение трябва да възпроизвеждам аудио във фонов режим с пълен звук.

Има и някои приложения (Vplayer), които могат да заглушат видеоклипа в едно и също устройство, в което горният код не работи

Има ли друг начин да зададете силата на звука на видеоклипа, така че видеото да е заглушено и да се възпроизвежда друг звук във фонов режим? Или пропускам ли нещо?

Отговори:

1 за отговор № 1

Използвах setVolume (0,0) веднага след като се обадих на старта и го заглуши за мен ...


0 за отговор № 2

Този код ще работи само ако вече има аудиоиграе се и видеоизображението се подготвя (докато правите промяна в слушателя на VideoView). От езика на въпроса ви обаче изглежда, че се опитвате да заглушите вече възпроизвеждания видеоклип, когато аудиото се извика на фона (т.е. обратното). Ако това е така, моля, създайте метод за задаване на нула на звука и извикайте метода, когато звукът започне да се възпроизвежда.

PS: Тъй като казвате, че работим върху Samsung GT Tablet, чувствам, че наблюдението ми може и да не е вярно. Можете ли да зададете по-ясно въпроса кога възниква изискването?