/ / Не мога да променя видео, използвайки MediaPlayer без рестартиране - Android, видео, Android и медиен плейър

Не мога да променя клипа, използвайки MediaPlayer, без да се повтаря - Android, видео и Android-mediaplayer

Работя със стрийминг на видео и искам да променя от един източник в друг динамично. Първо зададох видеоразширите към VideoView

view.setVideoURI(myUri);

И знам, че съм способен да го променя след това, като го направя (това е в метода на PrePare, но може да отиде някъде другаде, където имам достъп до MediaPlayer).

@Override
public void onPrepared(MediaPlayer mp)
{
Uri newUri = getOtherUri();
mp.reset();
mp.setDataSource(getApplicationContext(), newUri);
mp.prepare();
mp.start();
}

Въпросът е, че искам да променя източника безнатискане на MediaPlayer (не искам да смущавам потребителя). Опитах се да създам нов VideoView с новия Uri и след това да сменя един обект за другия, а също и с медийния плейър. Обаче, нищо от това не изглежда да работи. Възможно ли е да заменим видеоклип, докато играе в Android? Всички коментари ще бъдат оценени.

Отговори:

0 за отговор № 1

Няма възможност за нулиране на видеото без използване mediaplayer.stopPlayback() или mediaplayer.reset, Причината е, че; предишният обект на медийния плейър трябва да бъде пуснат, преди да можете да възпроизвеждате друго видео.

I want to change the source without reseting the mediaPlayer (I do not want to disturb the user).

Е, това не може да бъде постигнато, тъй като мултиплейърът трябва да бъде нулиран. Така че ще има забавяне при промяната на видеоклиповете. И за да ви удовлетвори, можете да видите това поведение във всяко приложение на видеоплейъра youtube или mxplayer.

Така че единственото нещо, което можете да направите, е да покажете progressbar докато зареждате или променяте видео.

Надявам се, че помага. Cheeers. :)