/ / Начална страница преди index.php в Apache - apache, .htaccess

Интро страница преди index.php в Apache - apache, .htaccess

Искам да поставя интро страница преди моя index.php в главната директория. Моят уеб сървър е Apache, Сложих този код в моя htaccess файл:

DirectoryIndex i.html index.php

Това е i.html код:

<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
<title>Personal Website</title>
</head>

<body>

<a href="index.php">Enter</a>

</body>

</html>

Но когато кликнете върху връзката, страница продължава i.html и не мога да вляза index.php.

Какво не е наред?

Има ли по-добър метод за това?

Отговори:

0 за отговор № 1

защо не зададете индекса като начална страница, тъй като обикновено има връзка с другата страница? Не мога да видя много погрешно с това, което сте направили tbh .... хм.

Опитайте да сложите index.html или index.htm и да оставите htacess неща, тъй като сървърът обикновено се опитва да отвори html файла преди php файла.

Така че, използвайки index.htm или index.html обикновено работи добре за начална страница, тъй като не е необходимо да конфигурирате нещо обикновено, просто поставете файла там и той ще замени index.php като начална страница.


0 за отговор № 2

Знам, че това е старо, но следното работи в мен .htaccess файл:

DirectoryIndex index.html index.php

FYI, промяната в.htaccess не изисква рестартиране на Apache и трябва да бъде незабавно. Можете да опитате да търсите DirectoryIndex във вашия .htaccess само за да сте сигурни, че не е там многократно.

Знам, че вашите въпроси са препратки i.html. Не знам дали това прави разлика или не, но лесно можете да я превключите на index.html, за да видите.